Het eerste signaal dat er ‘iets’ niet goed verloopt in de ontwikkeling van het jonge kind is het uitblijven van contact met de omgeving. Het kind huilt bijvoorbeeld veel, is dwars, druk of trekt zich juist erg terug. Dit leidt vaak tot frustratie bij de ouders omdat niet duidelijk wordt wat de oorzaak of reden is van het gedrag.

Het is soms lastig voor ouders om te begrijpen waar hun kind precies moeite mee heeft, en waarom dat zo is. Ook weten ouders vaak niet hoe de ontwikkeling van hun kind is opgebouwd en hoe deze het best gestimuleerd zou kunnen worden. Logopedie & Communicatie biedt aan met u mee te kijken naar wat uw zorgen zijn, en wat uw kind wellicht extra nodig heeft.

In de workshop “Leren in contact” wordt verteld over de ontwikkelingsstappen die ieder kind moet doorlopen om tot een evenwichtig en tevreden individu te ontwikkelen. Pas wanneer een kind ontspannen en tevreden is is er ruimte om te leren en te ontwikkelen. Waar is deze ontspanning van afhankelijk? Wat kan ik doen om een beter contact te krijgen met mijn kind?

Workshop: 2 uur  € 35,– per gezin incl. koffie/thee